miercuri, 20 decembrie 2017

Spirulina - Indicaţii terapeutice

Datorită conţinutului crescut în iod, spirulina contribuie la funcţionarea optimă a glandei tiroide, reglând procesele metabolice şi unele cazuri de hipofuncţie tiroidiană.Algele conţin fier, de aceea reprezintă o sursă naturală de suplimentare a fierului în organism, în special pentru copii şi bătrâni la care deficienţa poate provoca perturbări asupra organismului, are efect antianemic.Spirulina regenerează prin bogatul său conţinut în nutrienţi naturali, compensează deficienţele datorate dietei zilnice, este o sursă valoroasă de aminoacizi esenţiali, necesari dezvoltării organismului aflat în perioada de creştere şi dezvoltare(la copii).



 De asemenea, spirulina este suplimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene.Administrată cu o jumătate de oră înainte de masă reduce pofta de mâncare, ajutând la reducerea greutăţii corporale, combate obezitatea.În acelaşi timp, spirulina fortifică, creşte rezistenţa şi stimulează sistemul de apărare al organismului , încetineşte creşterea şi înmulţirea bacteriilor, având efect bactericid, bacteriostatic, asigură profilaxia bolilor infecţioase, detoxifică, accelerează procesul natural de purificare şi eliminare a toxinelor.Spirulina lipiscade nivelul seric al lipidelor totale şi a colesterolului, scade glicemia la diabetici şi oferă protecţie împotriva acţiunii nocive a razelor soarelui.Prin aportul de fibre vegetale, spirulina  stimulează digestia, creşte dinamica intestinală, contribuie la dezvoltarea florei intestinale ( Lactobacilus) şi prin aceasta la reglarea digestiei.



Mod de administrare: 1gr de spirulină=1kg de fructe sau legume.Dozele recomandate sunt: pentru adulti, in afectiunile cronice, de 1-8gr/zi, iar profilactic 1-4gr/zi. La copiii peste 1 an, se administreaza 2-4gr/zi. In tratamentele curative, se recomanda ca dupa 30 zile sa se faca o pauza de 10 zile sau sa se reduca consumul la nivelul intretinerii.  De mentionat ca Spirulina, bogata in proteine, nu are niciun efect negativ.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suplimentele cu spirulina sunt indicate:

- copiilor care nu mănâncă suficiente legume sau au o alimentatie dezechilibrata.În India sunt foarte mulți copii și femei malnutriți.Un stu...